Det begynner å likne en plan!

kart_liten
Klikk for å se kartet.

Jepp, nå har jeg planlagt stort sett hele Geocaching-turen min i juli. Dette ved hjelp av det utmerkede planleggingsverktøyet Cachetur.no. For 5 dager har jeg planlagt 97 cacher i 7 fylker, 32 kommuner og 2 land.

Planleggingen og researchen på forhånd er jo halve gleden med Geocaching, og for meg er det nødvendig for å få mye ut av fem dager som stort sett i sin helhet skal brukes på Geocaching.

regioner_liten
Klikk for å se fylker og kommuner jeg skal besøke.

Første dag går turen fra Ålesund via Romsdalen, Gudbrandsdalen og Gjøvik til Hof i Vestfold. Der skal jeg ha to overnattinger. En hel dag brukes til caching i Drammen-/Kongsberg-området, før kvelden avsluttes med det som egentlig er hovedmålet for turen; konsert med Earth, Wind & Fire på Kongsberg Jazzfestival. Etter siste overnatting i Hof går turen via Oslo til Hamar og Elverum. Det blir to overnattinger i området der, og dermed mye tid til caching. Det blir også en snartur over til Långflon i Sverige for å finne mine første cacher i utlandet. Siste dag vendes snuten hjemover mot Ålesund fra Hamar, opp Gudbrandsdalen og gjennom Romsdalen.

Ved hjelp av planleggingsverktøyet på Cachetur.no har jeg fått satt opp riktig rekkefølge på alle cachene jeg skal ta, samt punkter for overnatting, slik at det blir enkelt og forutsigbart å forholde seg til planen underveis.

På en slik tur blir det jo også viktig å ha bra med utstyr i bilen. Dette kan du lese mer om her.

Jeg kan love at jeg kommer til å ta med nettbrettet mitt på turen, slik at jeg kan holde mine lesere litt oppdatert. Jeg kommer også til å poste en god del bilder på min Instagram-konto. Kanskje nettopp din cache blir nevnt? (Ingen spoilere, selvsagt.)

Alt i alt blir det altså omtrent 97 cacher, fordelt på 88 tradisjonelle, 6 mysteries, 1 webcam-cache og 2 multi-cacher. 4 av 6 mysteries er challenger som jeg har fullført:
Norges lengste ord – challenge
#01 Challenge Trail–100 funn på en kalender måned
Challenge: 50 norske kirkecacher
Challenge: 15 cacher over 1000 meter i Norge

Har du tips til cacher jeg bør få med meg langs ruta jeg har valgt på kartet? Skriv en kommentar i kommentarfeltet nedenfor!

2016-05-12 15.05.56
Utskrift med oversikt over cachene på hele turen, i riktig rekkefølge. 97 cacher fordelt på 16 sider utskrift.

4 Comments

  1. Tore Beitveit

    Jeg ser du skal forbi Oslo. Da bør du finne og logge samtlige av mine cacher på Holmlia slik at du rykker rett opp på førsteplass på statistikken over de som har funnet cachene mine, siden du allerede har funnet cachene på Stadlandet. Det er jo alltid kult å toppe en statistikk.
    NavBeit

  2. Andreas Geocacher Hesselberg

    Takk for tipset! Ja, den så jeg faktisk på. Hadde den på reservelista mi, men tror jaggu jeg må legge den på hovedlisten. :) Tror jeg løser den med alternativ 2.

Skriv kommentar