Bitt av podkast-basillen!

Jepp, nå har visst jeg også blitt bitt av podkast-basillen. På tide, vil kanskje noen si. Det finnes utrolig mange fine podkaster der ute, med alle mulige slags temaer. Selv er jeg mest interessert i teknologi, medier, psykologi og samfunn, så de fleste podkaster jeg hører på handler om dette.

Når jeg har kontorjobb med åtte timer foran skjermen hver dag, er det kjekt å kunne lytte til noe spennende og interessant mens man jobber.

Det finnes uhyre mange apper og tjenester som lar deg lage lister med dine favorittpodkaster. Du kan også som regel laste ned hver podkast til din enhet, slik at du kan lytte uten internettilgang uansett hvor du er. De fleste apper varsler deg også når det kommer en fersk podkast.

Acast

Jeg har sett på en del podkastapper og -tjenester, og jeg har endt opp med å bruke Acast. Acast er en relativt ny tjeneste som tilbyr apper for Android, iOS og Windows. På jobb-PC’en bruker jeg den gode Windows-appen.

Teksten fortsetter under bildet

bitt av podkast-basillen
Podkast-appen på Windows

Mine favoritter

Jeg har foreløpig ikke veldig stor oversikt over hva som finnes av podkaster, men jeg har i alle fall funnet fram til noen godbiter som jeg har hørt mye på. Disse anbefaler jeg:

Har du tips om flere gode podkaster? Skriv i kommentarfeltet nedenfor!

På tampen nevner jeg gjerne at det er lansert en ny, norsk podkast om Geocaching: GeoPod Norge. Den finner du foreløpig ikke på Acast, men den ligger på Spreaker.

Les mer om IT og teknologi.

Skriv kommentar