Da ble det en høsttur i år også!

Ja, i helga fikk jeg min høsttur i fjellet. Det er så flott å kunne utnytte i det minste én helg hver høst til å få med seg de fantastisk vakre fargene. Helgeturen gikk til Nibbedalen, Norangsdalen, Hellesylt og Hornindal med bestigning av Botnenibba. Litt Geocaching ble det også tid til.

Jeg har begynt å få skikkelig smaken på Airbnb. Det finnes så mange gode overnattingssteder over hele landet. Denne gangen valgte jeg en Airbnb-bolig i Nibbedalen ved Hellesylt, og det var en kjempeflott enebolig med alle fasiliteter. Jeg fikk en kjempefin helg der, og det var perfekt å bruke denne boligen som base. Innsjekk ble gjort fredag kveld i 19:30-tiden.

Få rabatt hos Airbnb

høsttur
En kjempefin bolig å leie!
høsttur
Her ble det god avslapning.

Lørdag

Opprinnelig hadde jeg tenkt å bestige Hornindalsrokken denne helga. Imidlertid var det kulingvarsel for fjellet stort sett hele helga, så valget ble heller Botnenibba (1372 moh). Det gjorde jeg klokt i! Det var et spennende fjell å bestige, med litt klyving og enkelte luftige partier. Sånne fjell liker jeg. Været denne lørdagen var jeg ganske heldig med, tatt værmeldingen i betraktning. Det blåste en del, men ikke for mye, og det var bare noen smådrypp underveis.

Botnenibba er grensetopp mellom Stranda kommune i Møre og Romsdal og Stryn kommune i Sogn og Fjordane. Oppgang er fra Røyrhussætra mellom Hornindal og Hellesylt.

Denne dagen ble også en markering av mitt geocache-utlegg nummer 200. Jeg tenkte det passet godt å legge ut cache nummer 200 på en fjelltopp, så slik ble det. Jeg la ut én cache på toppen av Botnenibba og én ved foten av toppen. Så nå har jeg altså lagt ut totalt 201 cacher.

Hva er Geocaching?

høsttur
Her gikk jeg.
høsttur
Stistart med Botnenibba i det fjerne.
høsttur
Nydelige farger på vei innover Skihelledalen.
høsttur
Denne lørdagen var det visst kusanking i fjellet.

høsttur

høsttur
Gikk forbi ei nydelig, lita hytte underveis.
høsttur
Her har jeg begynt å komme opp mot toppen. God utsikt mot Hornindalsrokken i det fjerne.
høsttur
Tips: Bruk meget synlig caps i fjellet i jaktsesongen.
høsttur
Utsikt mot Skihellevatnet og Oppstryn.
høsttur
Toppen er nådd, og her har man utsikt ned til Oppstrynsvatnet.
høsttur
Utsikt i sørvestlig retning mot Stryn.
høsttur
Nær toppen fant jeg disse vakre blomstene. Godt gjort å klamre seg fast her.
høsttur
Pizza og øl gjorde godt ved tilbakekomst til Airbnb-boligen.

Søndag

Søndagen tok jeg en tur nedover Norangsdalen til Øye før jeg kjørte hjemover via Hornindal og Kvivsvegen. Ved Lygnstøylvatnet fikk jeg logget en såkalt Earthcache.

høsttur
En liten stopp ved Lygnstøylvatnet.
høsttur
Gange-Rolv-steinen: Et minne over raset som gikk i Norangsdalen.
høsttur
Hurtigruta MS Finnmarken på vei ut Norangsfjorden.

 

 

 

Skriv kommentar

Back to Top