De beste albumene å lytte til sammenhengende

De fleste album jeg hører på, enten det er via Spotify eller i mitt eget mp3-arkiv, er slik at jeg må hoppe litt for mye fra låt til låt eller lage egne spillelister, fordi det er ganske langt mellom “godlåtene”. Imidlertid finnes det noen album som skiller seg ut, der det går an å lytte på hele albumet igjennom uten å måtte hoppe over en eneste låt. Dette er album der selve låtene – og rekkefølgen på låtene – er av så god kvalitet at det er en nytelse å la låtene kjøre sitt eget, naturlige liv. Noen av disse albumene, som jeg setter stor pris på, vil jeg trekke frem i dette innlegget.

Noen vil nok kalle min musikksmak for “sær”. Dette skyldes kanskje at jeg er en ganske musikalsk person – har spilt piano, gitar og trommer – og river meg i håret ved hvert minste tegn på sure toner eller musikk som i mine ører ikke samhandler godt nok. Mine favorittsjangre er soul, funk og R&B, gjerne en blanding av disse, selv om listen nedenfor også inneholder album fra flere andre sjangre. Pop-låter på radioen gir meg sjelden noe spesielt – og jeg hører sjelden på dem ellers. Jeg er en person som ønsker en mest mulig sammensatt og komplett musikkopplevelse, med flyt og følelser. Det finnes få album og artister som kan gi meg dette.

Her vil du selvfølgelig innvende at det er en rekke artister jeg burde tatt med som ikke er på lista. Men sjelden finner du et område med så forskjellige menneskelige preferanser som nettopp musikk.

Så, hold deg fast; her er noen av mine favorittalbum gjennom tidene: Album du kan lytte til uten å spole eller hoppe over en eneste låt. Her anbefaler jeg altså å høre igjennom hele albumet. De fleste lenker fører til Spotify. God fornøyelse!

Jeg ser ikke bort fra at lista vil bli utvidet etterhvert. Jeg har helt sikkert glemt noen album.

Utenlandske artister/album:
– Al McKay Allstars: Earth, Wind & Fire Experience (live)
– Earth, Wind & Fire: Live at Montreux 1997 (live)
– Bo Kaspers Orkester: Hittils
– Billy Joel: Greatest hits volume I & volume II
– Blood, Sweat & Tears: In Concert (live)
– Bruce Springsteen: The Ghost of Tom Joad
– Dire Straits: Communique
– Dire Straits: On every street
– Eva Cassidy: Songbird
– Jack Mack: Jack Mack & The Heart Attack Live in Philadelphia
– Jamiroquai: Emergency on planet earth
– Jamiroquai: Travelling without moving
– John Fogerty: Premonition
– John Legend: Get lifted
– Kool & The Gang: Get down on it (live)
– Mark Knopfler: Golden heart
– Maroon 5: Songs about Jane
– Red hot chili peppers: Californication
– Robbie Williams: Live at Knebworth
– Stevie Wonder: Natural Wonder
– Switchfoot: Nothing is sound
– The Corrs: Forgiven, not forgotten
– Tower of Power: 40th Anniversary
– Tower of Power: Soul Vaccination (live)

Norske artister/album:
– D’Sound: Spice of life
– Dance with a stranger: Unplugged hits (live)
– Elle Melle: Frokost på kafé
– Jim Stärk: Jim Stärk
– Trang fødsel: Hybel
– Unni Wilhelmsen: To whom it may concern
– Vamp: I full symfoni

Skriv kommentar