Film: Martyrs (2008)

Denne filmen måtte jeg jo bare se, ettersom mange sier den er så grusom. Men neida, den er ikke så vemmelig som folk skal ha det til.

Martyrs handler om en jente som blir kidnappet og mishandlet som barn. Hun greier å rømme, og 15 år etter går hun på hevntokt etter de som mishandlet henne.

IMDB

Jeg liker filmer som utfordrer mine tanker, mitt sinn og mine følelser. Ja, dette er en film full av vold, blod og gørr – og det er jo ofte slik det er når kidnapping og mishandling skjer i virkeligheten – men jeg glemte nok filmen så fort jeg var ferdig med den.

Mange har reagert følelsesmessig sterkt på innholdet i filmen, men selv sitter jeg hele tiden distansert fra følelsene og tenker at “dette er jo bare en film med spesialeffekter”. På Montages omtales den som “en film fra helvete”, og mange kommentatorer på nettet går av skaftet. Selv blir jeg mer følelsesmessig berørt når hunder dør på film…

Handlingen er uforutsigbar nok, men filmen gir meg likevel ingen skikkelige aha-opplevelser. Som skrekkfilm havner den litt utenfor sjangeren, da den ikke inneholder overnaturlige elementer (med unntak av den personen som hovedpersonen ser for seg i første halvdel av filmen). Og for min del er skrekkfilmer uten overnaturlige elementer (les: thrillere) det beste og mest troverdige.

Jeg gir den 5/10, og vil påstå at den er for et smalt publikum.

Skriv kommentar