Fra 14 til 23 timer batteritid med Android 4.4 og BatteryGuru

Som mange andre har jeg oppgradert til Android 4.4 på min Nexus 4. Imidlertid tok jeg en tilbakestilling til fabrikkinnstillinger etter oppgraderingen, slik at jeg fikk en helt ren installasjon. Dette angrer jeg virkelig ikke på! For sammen med appen Snapdragon BatteryGuru gir Android 4.4 omtrent ni timer bedring på batteritiden. Etter fire dagers bruk av BatteryGuru har jeg 22% igjen på batteriet etter 23 timer og 40 minutter. Før dette hadde jeg normalt sett ingenting igjen etter 13-14 timer.

Snapdragon BatteryGuru er en app for smarttelefoner som kjører Qualcomm Snapdragon-prosessorer. Det gjør blant andre Nexus 4, Nexus 5, LG G2 og Samsung Galaxy S4 (se hele listen her). Appens formål er å lære hvordan du bruker telefonen, for deretter å tilpasse app-synkroniseringer, Wifi- og Bluetooth-tilkoblinger og GPS-posisjonering automatisk. Appen lærer i løpet av 2-4 dager hvordan du bruker telefonen din, og justerer strømforbruket automatisk på grunnlag av dette. I tillegg kan du selv bestemme hvordan du vil prioritere strømforbruket og synkroniseringen på en del apper. Dette ser ut til å fungere veldig bra, ihvertfall i mitt tilfelle.

Du har tre ulike innstillinger du kan bruke for appers synkronisering:

“Based on how you use it”: Denne sparer batteri, men synkroniserer når du trenger det.
“When it wants”: Bruker mest batteri og synkroniserer ofte.
“Only when you open it”: Bruker minimalt med batteri og synkroniserer kun når du åpner appen.

På bildet nedenfor til høyre ser du hvilken innstilling jeg har valgt for Calendar Pad Pro: “When it wants”. Jeg ønsker at denne appen skal synkroniseres til enhver tid, og har derfor valgt dette. For “kritiske” apper, som jeg ønsker synkronisering og varsler fra hele tiden, har jeg altså valgt “When it wants”. For andre apper, som jeg ikke trenger varsler fra, har jeg valgt “Only when you open it”. Så lenge du velger “Based on how you use it” eller “When it wants” for apper du ønsker varsler fra (eksempelvis Facebook, Gmail, Twitter, G+), er du sikret å få de vante push-varslene fra disse appene.

Teksten fortsetter under bildene

 

På skjermbildet nedenfor til venstre ser du at jeg altså har 22% igjen på batteriet etter 23 timer og 40 minutter, etter normal bruk med Facebook, Twitter, G+, Pure News Widget, Gmail, Wordfeud, SMS, Viber, kalender og surfing via Dolphin. Det var ingen anrop inn eller ut i denne perioden. Der hvor linjen flater ut har jeg hatt telefonen i flymodus på natta (ca. 7 timer). Denne perioden vises også som avslåtte signaler på bildet til høyre. I løpet av natta så det ut til at telefonen brukte kun 8-9% strøm mens den var i flymodus. Da jeg gikk til sengs hadde jeg 37% igjen, og da jeg våknet var det omtrent 29% igjen. Før jeg tilbakestilte min Nexus 4 til fabrikkinnstillinger (etter oppgradering til 4.4) var batteritiden absolutt ikke like bra. Etter normal bruk var typisk batteritid på bare 13-14 timer.

Teksten fortsetter under bildene

 

Jeg har ikke testet batteritiden til det ytterste før jeg publiserer denne artikkelen. Jeg plugget i laderen på kontoret da det var 22% igjen. Det vil imidlertid være interessant å se hvor lang tid det tar før batteriet går helt tomt, men det kan jeg teste ved en senere anledning.

Ellers må jeg nevne at jeg har aktivert funksjonen “Batterisparing” under Innstillinger -> Sted. Dette medfører at Wifi og mobilnettverk benyttes for å anslå din plassering istedenfor GPS. Dette bidrar til å holde strømforbruket nede. I tillegg er Google posisjonsrapportering slått av. Jeg har også slått av Google Now og Hangout, da jeg ikke bruker disse.

Opprinnelig hadde jeg tenkt å skaffe meg nykommeren Nexus 5, men på grunnlag av mine gode erfaringer med BatteryGuru og oppgraderingen til 4.4 har jeg lagt Nexus 5 på is inntil videre.

Det finnes sikkert flere apper som har liknende funksjonalitet. Har du tips til noen som gjør det samme, og som faktisk fungerer?

Oppdatert: Telefonen er ikke rootet og kjører ikke noen custom mod.

Skriv kommentar