German watchpost WWII

I dag hadde jeg den heftigste og råeste Geocaching-turen hittil! Jeg har funnet over 1100 geocacher, men cachen “German watchpost WWII” på Hessa i Ålesund tar kaka. Den har en terrenggrad på 4,5/5 og den er såpass utfordrende plassert at det ikke har vært noen funn på den siden 2012 frem til i dag. Dette ble en tur jeg sent vil glemme!

Når jeg har gått turstien på Tueneset, så har jeg flere ganger forsøkt å rekognosere litt for å se om det er mulig å se en rute til denne cachen fra veipunktet “Route study”, men har ikke lyktes med å se en logisk rute derfra. Derfor valgte jeg samme rute som de første som fant cachen; fra det vestre målet på kunstgressbanen (se kart nederst).

Først følger man en steinur oppover, før man kommer til en kampestein som man må åle seg under for å komme på oversiden av den. Et veldig artig punkt!

1
Her må man åle seg under steinen og opp på baksiden av den

2_litenEtter dette kommer den mest utfordrende delen av ruta, der man må klatre ved hjelp av et langt, lilla tau som er hengt ut. Tauet er solid, og det samme er boltene som det er festet i.

3_litenNår man skal opp her bør man ha på hansker eller vanter som er sklisikre. Da får du bedre grep i tauene du må holde i. På ett punkt har man bare tauet å hjelpe seg med, når man må komme seg over et nesten loddrett berg.

Når man kommer helt opp må man finne en rute ut og noen få høydemeter ned til cachen. Da blir det også litt klatring. Turen opp tar i underkant av en times tid.

Spoilerbildet som cacheren Lingehuset la ut i sin logg var gull verdt for meg og gjorde det ganske greit å finne boksen.

Turen anbefales for de med god kroppskontroll og balanse, og du må ha en viss styrke i overkroppen. Flere steder må du benytte det lilla tauet for å hale deg oppover. Her må du ikke gå hvis det er vått! Da er det lett å skli på steinene. Det kan gå ille… Ha godt fottøy!

Jeg synes denne cachen fortjener flere besøk! Jeg ga et soleklart favorittpoeng til denne, for dette er den flotteste cache-opplevelsen jeg har hatt hittil.

5
Kjempeutsikt!

 

Cachen
Cachen

 

 

Klikk for å se ruten jeg gikk
Klikk for å se ruten jeg gikk

Skriv kommentar