Gjør det enda enklere, nettbutikker!

Når jeg handler i nettbutikker er det hovedsakelig to ting som avgjør hvor jeg kjøper et produkt: Pris og betalingsmåter. I de tilfellene jeg blir tvunget til å taste inn kortnummer, så velger jeg helst en annen nettbutikk.

I tillegg til hovedkriteriene pris og betalingsmåter, er det selvfølgelig litt mer som vektlegges, deriblant lagerstatus, leveringstid og fraktkostnader. Imidlertid finner jeg fort en annen nettbutikk dersom betalingsalternativene er for dårlige.

Manuell jobb

nettbutikker
Det er tungvint å måtte taste inn VISA-kortnummer

Noen nettbutikker tilbyr kun betaling med VISA/Mastercard der man må taste inn kortinformasjon. Det skaper en unødvendig, manuell jobb. I de tilfellene hopper jeg ofte over til en nettbutikk som tilbyr samme produkt og i tillegg har mulighet for enklere betaling med PayPal, Vipps eller liknende tjenester.

Hos mange nettbutikker kan du selvfølgelig lagre kortet ditt på din profil, men dette har et par ulemper: Du må taste inn kortinformasjon manuelt ved første gangs handel og du må velge å lagre kortinformasjon hos nettbutikken. Det første burde vært unødvendig med de løsningene som finnes i dag, og det andre er jeg skeptisk til fordi jeg ikke ønsker å ha kortinformasjon lagret mange steder. For meg holder det å ha kortinformasjonen lagret hos eksempelvis PayPal og Vipps.

nettbutikker
Netonnet.no tilbyr ingen enkel betalingsløsning

Lite brukervennlig

Når jeg kanskje har brukt lang tid på å finne et passende produkt samt gjort mine undersøkelser på hvor jeg får produktet billigst, så er det veldig kjedelig og lite brukervennlig å måtte hente lommeboka og VISA-kortet for å taste inn kortinformasjon i bestillingsprosessen. Det gir meg betraktelig mye mer verdi å kunne sitte rolig i ro og mak og velge løsninger som PayPal eller Vipps. Da ligger betalings-/kortinformasjonen klar til bruk, og det er bare å klikke seg sømløst videre i prosessen uten å måtte gjøre en manuell jobb.

nettbutikker
PayPal lagrer kortdetaljer på en sikker måte

Jeg forundres over at ikke alle nettbutikker har innført disse enkle løsningene ennå, og jeg blir ikke overrasket hvis nettbutikker uten de mest praktiske løsningene mister en del kunder. Ja, så mye betyr enkle betalingsløsninger for min del at jeg til og med kanskje velger en litt dyrere nettbutikk fordi de har en enklere betalingsløsning.

Et hyggelig eksempel

Jeg vil trekke frem Elkjøp som et eksempel på god brukervennlighet. Her får du gratis frakt, og ikke nok med det, du får flust av betalingsmetoder å velge blant. Her er minst to metoder tilgjengelig for de av oss som vil slippe å taste inn kortinformasjon: PayPal og Vipps. Et eksempel som bør være til etterfølgelse!

nettbutikker
Elkjøp har skjønt det. Her får du servert de enkleste betalingsløsningene.

Små grep – stor virkning

Ofte er det de små grepene som betyr noe for å holde på en kunde. Derfor håper jeg nettbutikkene vil tilpasse betalingsløsningene til kundenes behov i enda større grad i fremtiden.

 

Les mer:
Få rabatt hos Airbnb
Hvordan bytte bank?
Spar penger ved å bruke kredittkort
Tjen penger på spørreundersøkelser

Skriv kommentar

Back to Top