Hold deg frisk!

Etter en periode med hyppig sykdom i fjor vinter og i vår, så har jeg ikke vært syk siden mai på grunn av hyppig trening, mye friluftsliv og forholdsvis målrettede kosttilskudd. Hold deg frisk du også, med tipsene nedenfor. 

Ikke syk mer!

Jeg kom over denne artikkelen i dag; en artikkel som oppsummerer greit hvordan man enklest holder seg frisk. Selv var jeg mye syk i fjor vinter og i vår, mye på grunn av lite aktivitet og trening. Nå har jeg ikke vært syk en eneste gang siden mai, etter at jeg tok opp treningen igjen (turgåing/jogging og tung styrketrening) ca. 3-4 ganger i uka.

Tar gode tilskudd

hold deg friskPå nøyaktig samme tidspunkt, i slutten av mai, begynte jeg med hvitløks- og ingefærkapsler fra iHerb (3 stk. pr. dag). Disse har jeg brukt helt frem til nå, og har altså ikke blitt syk. Jeg tror ikke det er tilfeldig, men er overbevist om at både treningsmengden og disse kapslene har stor betydning.

hold deg friskEttersom mitt kosthold ikke har vært det beste det siste året, så tror jeg også at mitt bruk av øvrige kosttilskudd spiller inn. Jeg bruker Now Foods Adam og Healthy Origins D-vitamin 5000iu. I tillegg tar jeg Now Foods Neptune Krill Oil eller Nature’s Answer Liquid Omega-3.

Kosttilskudd er et viktig supplement til kostholdet, spesielt når man er litt for dårlig på å få i seg nok grønnsaker og frukt. Så skal man også huske på at næringsinnholdet i frukt og grønnsaker har blitt drastisk redusert de siste hundreårene. Kosttilskudd er derfor en nødvendighet for de fleste, vil jeg påstå. Jeg spiser lite ferdigmat – lager middag fra bunnen av – men spiser litt for mye brødmat og sukkerholdige matvarer. Erfaringen er dog at kostholdet siden mai ikke har hatt negativ innvirkning på formen, treningen og kroppens tilstand, kanskje fordi forbrenningen da har vært tilsvarende høyere frem til nå.

Sjekk kondisjonsalderen

hold deg frisk kondisjonsalderHos NTNU kan man sjekke kondisjonsalderen sin, basert på en ny VO2max-formel som forskerne der har utviklet. Etter jeg har trent noen måneder siden mai har jeg en midjeomkrets på 88 cm og hvilepuls på 54. I NTNU’s kalkulator er min VO2max kalkulert til 55, og min estimerte kondisjonsalder er 21 år (jeg er 36 år). Ikke så verst resultat etter noen måneder med trening, og virkelig en inspirasjon til å fortsette!

Stå på og vær i aktivitet, og sørg for at du får i deg det kroppen trenger av gode ting for immunforsvaret. God helse kommer faktisk ikke gratis; man må ta litt ansvar selv og være bevisst på hvordan man tar godt vare på kroppen sin.

Ha en frisk førjulstid!

 

 

 

Mer å lese om trening og helse:
– Kneøvelser for stabilitet og styrke
Styrketreningstips for stillesittere

Skriv kommentar