Husk å ta backup av dine notater!

Jeg satt og leste en artikkel fra i fjor hos Hanspetter.info angående det å bruke Facebooks nye notatfunksjon som blogg. I 2012 la Facebook ned notatfunksjonen sin, noe som førte til at mange mistet notatene sine. I 2015 oppsto funksjonen i ny drakt, der man kan skrive notater som likner litt på blogginnlegg. I den forbindelse kom jeg på at det er lett å glemme å ta backup av notater som lagres i tjenester som Evernote og Google Keep. En vet jo aldri om noe kommer til å skje med tjenestene i fremtiden, som gjør at du mister notatene dine.

Selv skriver jeg på et bokmanus i Evernote, og har vært flink til å ta backup av dette slik at jeg alltid har kopier liggende på flere forskjellige tjenester. Imidlertid har jeg tatt lite backup av resten av notatene mine som ligger i Evernote og Google Keep. Evernote har en eksportfunksjon der du kan eksportere notatene til en XML-fil eller HTML-filer. Jeg finner dog ikke en eksportfunksjon i Google Keep, så der ser det ut som du må kopiere notatene dine manuelt.

Dette var altså bare en generell påminnelse om at det er lurt å huske backup av notater også, ikke bare filer som du sikkert har andre rutiner på å kopiere (for eksempel til nettskytjenester som Google Drive og Dropbox eller til eksterne harddisker).

Skriv kommentar