PHP 7 på plass

Ja, det var vel på tide. Jeg har hittil kjørt PHP 5.6 på min VPS hos InMotion Hosting. Jeg oppdaget ved en tilfeldighet at jeg har glemt å tenke på å oppgradere til PHP 7.0, så i dag ble det gjort på to av de 20 nettstedene jeg drifter.

Jeg velger å teste 7.0 på to nettsteder først, før jeg oppgraderer resterende, for å se at alt går riktig for seg. Jeg har en del automatiserte rutiner og funksjoner i form av cron-jobber og caching som er verdt å holde et øye med.

Gode grunner til å oppgradere

Det finnes flere gode grunner til å oppgradere til PHP 7.0, og hovedsakelig dreier det seg om økt ytelse og mindre ressursbruk på serveren. Høyere load-kapasitet, støtte for asynkron programmering og mindre minnebruk er stikkord.

Bildet under viser ytelsesforbedringen i WordPress 4.1.1 (2016) ved oppgradering til 7.0. Grafen viser at PHP 7.0 klarte å utføre dobbelt så mange forespørsler til server som PHP 5 gjorde. Det må sies å være en markant forbedring.

php 7

Bildet nedenfor viser markant nedgang i minnebruken på en Ubuntu-server.

php 7

Server og spesifikasjoner

Jeg har nå omtrent 40 domener med 20 aktive webhotell, 20 MySQL-databaser og en haug med e-postkonti på en VPS-1000S.

– 40 x 2,5Ghz prosessorer fordelt på brukerne
– 4GB tildelt RAM
– 75GB lagringsplass
– 4TB båndbredde pr. måned
– CentOS (Linux), cPanelWHM
– 2 dedikerte IP-adresser
– Mulighet til å opprette navnetjenere på eget domene
– Ubegrenset med «Addon domains»
– Ubegrenset med e-postkonti
– Ubegrenset med MySQL-databaser

 

Vil du vite mer?
Les mer om IT og teknologi
Husk å ta backup av dine notater
App-tips: VPN fra Private Internet Access
Unngå at spammere misbruker din e-postadresse

Skriv kommentar