Rapport fra min ferietur – event og jazzfestival!

Ja, da er det på tide å skrive en rapport fra min Geoaching-ferie! Ferieuken inkluderte både det første Geocaching-eventet jeg har arrangert noensinne og konsert på Kongsberg Jazzfestival.

Utgangspunktet for turen var konserten med Earth, Wind and Fire på jazzfestivalen torsdag 7. juli. Billetten ble bestilt allerede for flere måneder siden, og sjansen bød seg til å legge opp en ukes ferie med Geocaching og besøk hos familie og venner i samme slengen. Jeg fikk også en idé om å arrangere mitt aller første event samme dag. Dermed ble eventet “Meet & Greet – Jazzfest” i Kongsberg født.

plan
God plan!

Turen ble planlagt godt ved hjelp av cachetur.no. Det ble satt opp totalt 104 cacher i planen. Fem av cachene var deaktivert av ymse årsaker; de fleste midlertidig. To cacheeiere sørget for å fikse cachene sine før jeg kjørte avgårde hjemmefra mandag 4. juli: “Norgesboksen 50 cacher – Elverum” og “Nydal“. Takk til cacheeiere Team Hvammen og LordMazda for hjelpen!

To av hovedmålene for turen var å logge challenge “50 norske kirkecacher” og “15 cacher over 1000 meter“. Dette er to challenger jeg har kost meg masse med. Gleden var stor over å endelig få logget disse. Det var litt småbittert at cachen “Hafjell WebCam” er ute av drift i sommer, men sjansen byr seg kanskje senere til å logge min første webcam-cache.

Uansett fikk jeg logget de aller fleste cachene jeg ville i løpet av uka. Totalt 85 av de 104 cachene på planen ble funnet. Noen måtte jeg droppe på grunn av tidsnød.

Ett av turens høydepunkter var selvfølgelig å få logget mine første cacher i det store utland – i dette tilfellet i Långflon i Sverige. Lørdag 9. juli tok jeg en tur dit og var så heldig å få møte cacheren roy_lango ved grenseovergangen. Et hyggelig treff.

Været var jeg kjempeheldig med hele uka, med unntak av litt regn på vei mot Långflon lørdagen.

Nedenfor kan du lese rapport dag for dag, samt se bilder fra eventet i Kongsberg og noen fine steder jeg var på. 

Dag 1: Ålesund – Dombås – Hjerkinn – Otta – Lillehammer – Gjøvik – Hadeland – Tønsberg

Dette ble dagen med flest funn; 25 i tallet. Denne dagen ble også den mest intensive med tanke på kjørerute og -lengde. Se bilder fra denne dagen nedenfor.

Cache ved fjellpartiet "Mannen" i Romsdal
Cache ved fjellpartiet “Mannen” i Romsdal
Cache ved Slettafossen øverst i Romsdal
Cache ved Slettafossen øverst i Romsdal
Dette var den eneste av de 25 cachene denne dagen som var i dårlig forfatning
Dette var den eneste av de 25 cachene denne dagen som var i dårlig forfatning (våt)
Her var det også en cache
Her var det også en cache
Jeg rakk å finne Norgesboksen i Tønsberg også, før jeg tok kvelden
Jeg rakk å finne Norgesboksen i Tønsberg også, før jeg tok kvelden

Dag 2 og 3: Tønsberg og Hof

Disse to dagene ble stort sett tilbrakt i Tønsberg. Dagene ble ikke brukt så mye til caching, ettersom jeg var på familie- og vennebesøk. Disse to dagene ble det bare fem funn. På slutten av dag 3 kjørte jeg til Hof for overnatting der.

Dag 4: Kongsberg

Hele denne dagen ble tilbrakt i Kongsberg i nydelig vær. Jeg skulle arrangere event kl. 14:00 – 15:00, rett ved jernbanestasjonen. Oppmøtet var formidabelt, som du kan se av bildene nedenfor, og jeg fikk skryt av at jeg arrangerte et event i en by der det ikke arrangeres så ofte. 20 personer signerte loggboka! Det var veldig trivelig å prate med alle som hadde tatt turen. Mange TB’er ble droppet i løpet av eventet, og mange av disse fikk bli med nye cachere på tur. Selv satt jeg igjen med 18 TB’er etter eventet, og droppet de fleste av dem på vei hjemover mot Ålesund igjen.

Ellers ble dagen brukt til caching, både før og etter eventet. Dagen ble kronet med Earth, Wind and Fire-konsert på kvelden. 15 funn ble det denne dagen.

Godt oppmøte!
Godt oppmøte!
Den kvinnelige delen av "Torilogarne" sjekker ut TB'ene
Den kvinnelige delen av “Torilogarne” sjekker ut TB’ene
Event-bord må man ha, med litt å knaske på samt plass til TB'er
Event-bord må man ha, med litt å knaske på samt plass til TB’er
Hyggelige folk å prate med. Meg selv til høyre. Foto: Wagalolo
Hyggelige folk å prate med. Meg selv til høyre. Foto: Wagalolo
Fint i Kongsberg denne dagen
Fint i Kongsberg denne dagen
En tur oppom Lågdalsmuseet for å finne cache
En tur oppom Lågdalsmuseet for å finne cache
Her var det også en cache
Her var det også en cache
Mye folk i jazzgata
Mye folk i jazzgata
Fantastisk konsert med Earth, Wind and Fire
Fantastisk konsert med Earth, Wind and Fire. 


Klipp fra konserten med Earth, Wind & Fire.

Dag 5: Hof – Oslo – Hamar

Denne dagen gikk turen fra Hof til Hamar. Jeg var ganske sliten etter dagen i forveien, så det ble bare 9 funn på veien til Hamar. Det var godt å komme frem tidlig til Airbnb-leiligheten jeg skulle overnatte to netter i.

Litt caching på Fornebu
Litt caching på Fornebu
Norges Silicon Valley (Telenor på Fornebu)
Norges Silicon Valley (Telenor på Fornebu)
Vikingskipet på Hamar
Vikingskipet på Hamar
Veldig bra Airbnb-leilighet!
Veldig bra Airbnb-leilighet!

Dag 6: Hamar – Elverum – Långflon

Denne dagen ble det dagstur til Långflon, både for å få logget mine fire første cacher i et annet land, men også for å logge to av hovedmålene for turen: challenge “50 norske kirkecacher” og “15 cacher over 1000 meter“. Det ble 16  funn denne dagen.

En liten cache der ja
Ett av funnene denne dagen
Grenseovergangen ved Långflon
Grenseovergangen ved Långflon
En av de svenske cachene
En av de svenske cachene

Dag 7: Hamar – Dombås – Ålesund

Siste dagen i ferieuka. 15 funn ble det på vei hjem.

Den kuleste cachen jeg fant denne uka!
Den kuleste cachen jeg fant denne uka!
Fin boks
Fin boks
Strandpromenaden i Lillehammer
Strandpromenaden i Lillehammer
Gata "Lille Røros" på Bjorli
Gata “Lille Røros” på Bjorli

 

Skriv kommentar